tisdag 8 november 2011

dagens saldo / päivän saldo

idag har det stått bakning på shemat,"renoverings bullar" med smöröga och morotssemlor... Testade att göra degarna i brödmaskinen, rekomenderas varmt! Inga klottiga fingrar här inte... Bara att hälla i ingredienserna, maskinen sköter resten! Den knådar och jäser degen :) sen är det bara att baka, lätt som en plätt!

16 st vetebullar:

2 st ägg
150 g smör
60 ml mjölk (uppvärmd)
1 tsk salt
3 msk socker
360 g vetemjöl
2 tsk torrjäst

Ingredienserna sätts i brödmakinens form i den ordning som dom är nämnda i receptet. Maskinen sköter sitt och 1 h 30min senare är degen klar för utbakning. Örfilar, kanelsnurror, smörbullar, vaniljbullar, syltbullar. Varianter finns det många av. Efter utbakning får bullarna jäsa 30 min. Sedan pensling, fyllning ifall man ska ha smör-, vanilj- eller sylt fyllning i mitten. Garnera med pärlsocker eller strösocker. Grädda i 225 grader i ca 10 min.


Morotssemlor 16 st:

2 dl finriven morot
5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk socker
½ dl matolja
ca 10 dl semlemjöl
1 påse torrjäst

Ingredienserna sätts i brödmakinens form i den ordning som dom är nämnda i receptet. Maskinen sköter sitt och 1 h 30min senare är degen klar för utbakning. Dela degen i så många semlor du vill (16 stora eller fler och mindre). Låt semlorna jäsa 30 min. Grädda i 225 grader i ca 10min. Aldrig tidigare har mina semlor varit så här mjuka och luftiga :)



Tänään ohjelmalla on ollut leipominen. Voisilmäpullia á la "remonttipullia" ja porkkanasämpylät. Kokeilin tehdä taikinat leipäkoneella, suosittelen lämpimästi! Ei tartte sormia sotkea ollenkaan, ja jää aikaa muuhun tekemiseen. Ainekset vaan laitetaan leipäkoneen vuokaan ja kone hoitaa loput. Se sekoittaa, vaivaa ja kohottaa. Sitten vain leipomaan. Helppoa kuin heinäntekoa :)

Vehnäpullat 16 kpl:

2 kananmunaa
150g voita
60 ml maitoa
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
360g vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa

Ainekset lisätään vuokaan siinä järjestyksessä kun ne on ohjeessa mainittu. Kone hoitaa hommansa ja 1h 30 min myöhemmin taikina on valmis. Korvapuusteja, kanelipullia, voisilmäpullia, vaniljapullia, hillopullia, variaatioita on monta. Kohota pullat 30 min. sitten voitelu kananmunalla ja täyte jos teet voisilmä- vanilja- tai hillopullia. Koristele raesokerilla tai hienosokerilla. Paista 225 asteessa n.10 min

Porkkanasämpylät 16 kpl:

2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl ruokaöljyä
n. 10 dl sämpyläjauhoja
1 pussi kuivahivaa

Ainekset lisätään vuokaan siinä järjestyksessä kun ne on ohjeessa mainittu. Kone hoitaa hommansa ja 1h 30 min myöhemmin taikina on valmis. Jakaa taikina niin moneen osaan kun haluat sämpylöitä. (16 isoa tai enemmän ja pienempiä). Kohota sämpylät 30 min. Pasta 225 asteessa n. 10 min. En ole koskaan aikaisemmin onnistunut tekemään näin kuohkeita ja pehmeitä sämpylöitä :)

-Linda-





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar